Kasteelbier

Heb je al eens een Kasteelbier gedronken?

Deze bieren worden gebrouwen door de brouwerij Van Honsebrouck. De geschiedenis van deze Ingelmunsterse brouwerij begint in 1900. Emiel en Louisa Van Honsebrouck kopen dan een kleine boerderij waar ze een brouwerij stichten. De brouwerij blijft in familiebezit wanneer Paul en Ernest Van Honsebrouck in 1922 de beide stichters opvolgen. Er worden voornamelijk ondergietende bieren gebrouwen, zoals pils, bruin en export. De brouwerij kent zijn doorbraak in 1953. Luc Van Honsebrouck volgt Paul en Ernest op en dankzij zijn ideeën wordt de brouwerij bekend. Al snel volgen de verschillende soorten bieren elkaar op waarvan Kasteelbier een van de zwaardere bieren is die brouwerij Van Honsebrouck produceert. Kasteelbier dankt zijn naam aan het kasteel van Ingelmunster, dat ook in het bezit is van de brouwerij. Dit kasteel staat zowel op het etiket als op de kroonkurk afgebeeld.

Kasteelbier Donker (11% ABV | 12°C)

“Het eerste Kasteelbier is een rasechte quadrupel, een aanrader om de dag met een goed gevoel af te ronden.”

Dit bier behoort tot de familie van sterke donkerbruine bieren waarin gebrande mouten de boventoon aangeven. Het allereerste Kasteelbier is dan ook een volmondig bier met duidelijke toetsen van karamel, koffie en chocolade. De zoete aanzet maakt dit bier verrassend complex en zeer toegankelijk.

Kasteelbier Rouge (8% ABV | 6°C)

“Liefhebbers van sterk bier en fruitbier vinden elkaar in Kasteel Rouge, het begin van een nieuwe bierstijl.”

Niet echt een fruitbier, niet echt een Belgisch dubbel bier, maar een mix van twee producten: Kasteel Donker en een kersenlikeur gemaakt van speciale zure kersen. De robijnrode kleur, de stevige schuimkraag en de zoete aanzet resulteren in een speciaalbier met een evenwichtige smaak en subtiele toetsen van kersen. Deze allemansvriend smaakt extra goed als aperitief op een zonnig terras.

Kasteel Rouge heeft een Zilveren medaille gewonnen tijdens de World Beer Awards 2016 in de categorie België – Fruit & Vegetable Flavored Beer.

Kasteelbier Tripel (11% ABV | 9°C)

“Zacht bitter en subtiel fruitig: een tripel gebrouwen volgens de regels van de kunst.”

Kasteel Tripel is een blond speciaalbier gebrouwen met een flinke dosis aromahoppen. De impressies van mout en kruidnagel geven het bier karakter en gaan perfect samen met de fruitige toetsen. Deze tripel heeft een zacht bittere smaak en weet zo menig bierliefhebber te bekoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: